Salat á asískan máta

Salat á asískan máta

5.0 1 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 skammtar

Składniki

  • hvítlauksrif
    2
  • engiferrót afhýdd, í sneiðum (2 mm)
    15 - 20 g
  • hunang
    60 g
  • hrísgrjónaedik
    60 g
  • sesamolía
    50 g
  • matarolía
    20 g
  • sojasósa
    20 g
  • chiliflögur, þurrkaðar (opcjonalnie)
    1 hnífsoddur
  • rauðkál í bitum
    250 g
  • grænkál fjarlægið stilkinn
    60 g
  • grænkál fjarlægið stilkinn
    60 g
  • gulrót (ca. 120 g), í bitum (3 cm)
    1
  • rauð paprika (ca. 130 g), skorin í fernt
    1
  • gul paprika (ca. 130 g), skorin í fernt
    1
  • vorlaukur (ca. 30 g), í bitum (3 cm)
    3
  • kóríander lauf, fersk
  • edamame baunir (afhýddar)
    150 g
  • ristaðar hnetur, ósaltaðar
    100 g
  • sesamfræ
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 10.5 g
Kalorie 1750 kJ / 421 kcal
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie