Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 hvítlauksrif
- 15 - 20 g engiferrót, afhýdd, í sneiðum (2 mm)
- 60 g hunang
- 60 g hrísgrjónaedik
- 50 g sesamolía
- 20 g matarolía
- 20 g sojasósa
- 1 hnífsoddur chiliflögur, þurrkaðar (opcjonalnie)
- 250 g rauðkál, í bitum
- 60 g grænkál, fjarlægið stilkinn
- 60 g grænkál, fjarlægið stilkinn
- 1 gulrót (ca. 120 g), í bitum (3 cm)
- 1 rauð paprika (ca. 130 g), skorin í fernt
- 1 gul paprika (ca. 130 g), skorin í fernt
- 3 vorlaukur (ca. 30 g), í bitum (3 cm)
- kóríander lauf, fersk
- 150 g edamame baunir (afhýddar)
- 100 g ristaðar hnetur, ósaltaðar
- 30 g sesamfræ
- Wartości odżywcze
- na 1 skammtur
- Kalorie
- 1750 kJ / 421 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 28 g