Kínóa tabouli

Kínóa tabouli

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
4 skammtar

Składniki

  • kínóa
    100 g
  • vatn auk auka til að liggja í bleyti
    700 g
  • steinseljulauf, fersk aðeins blöð
    60 g
  • mynta, fersk aðeins blöð
    60 g
  • sítróna hrærður og safinn (u.þ.b. 20 g safi)
    ½
  • rauðlaukur skorinn í tvennt
    50 g
  • pistasíuhnetur (takið skelina frá)
    80 g
  • plómutómatar fræhreinsaðir og fínt skornir
    4
  • extra virgin ólífuolía
    1 msk
  • salt eftir smekk
    1 hnífsoddur
  • svartur pipar eftir smekk
    1 hnífsoddur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 131.7 mg
Białko 7.2 g
Kalorie 993.3 kJ / 236.5 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Węglowodany 13.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie