Rauðkálssalat með fíkjum og gorgonzola

Rauðkálssalat með fíkjum og gorgonzola

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 skammtar

Składniki

  • epli kjarnhreinsið, skerið í fernt
    1
  • skallotlaukur skorinn í tvennt
    1
  • rauðkál skorið í bita
    300 g
  • fíkjur þurrkaðar, í bitum (3 cm)
    30 g
  • hlynsýróp
    10 g
  • hvítt balsamik edik
    30 g
  • trönuberjasafi
    30 g
  • repjuolía
    40 g
  • sjávarsalt
    1 tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • klettasalat
    50 g
  • Gorgonzola ostur (blámygluostur) í bitum
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 5 g
Kalorie 969 kJ / 231 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.9 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie