
Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: White Chocolate Raspberry Almond Cake (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Raspberry Confit
- 340 g fresh raspberries
- 1 tbsp lemon juice
- ¾ tsp pectin powder
- 30 g sugar
Almond Cake
- 170 g almond paste softened
- 170 g butter, unsalted diced, room temperature
- 170 g sugar
- 130 g almond flour
- 170 g sour cream
- 3 eggs, large
- 1 tbsp baking powder
- ⅛ tsp salt
White Chocolate Rose Water Vanilla Mousse
- 2 sheets gelatin, silver grade
- cold water to cover
-
170
g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
lub 170 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip) - 60 g whole milk
- 455 g whipping cream divided
- 1 vanilla pod
- 1 - 2 tsp rose water to taste
Mirror Glaze
-
1
tbsp gelatin powder, unflavoured
lub 4 ½ sheets gelatin, silver grade - 6 tbsp water
- 170 g sugar
- 2 tsp glucose syrup (see Tip)
- 155 g whipping cream
-
155
g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip)
lub 155 g white chocolate Valrhona Ivoire 35% (see Tip) - 1 - 3 tsp red food colouring gel, to desired tint
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 591 kcal / 2473 kJ
- Białko
- 7 g
- Tłuszcz
- 42 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 22 g
- Sód
- 155 mg