Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 210 g bread flour, plus extra to dust
- 2 eggs, large
- 4 egg yolks, from large eggs
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp glucose syrup (see Tip)
- 1 tsp dried instant yeast
- 15 g whole milk
- ½ tsp salt
- 90 g butter, unsalted, diced, chilled, plus extra to grease
- 1 egg yolk, from a large egg, whisked
Fondue
-
85
g Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 85 g milk chocolate 40%, high quality chunks or chips -
30
g Valrhona chocolate, Manjari 64% dark chocolate (see Tip)
lub 30 g dark chocolate 64%, high quality chunks or pieces - 115 g whipping cream
- 60 g passion fruit purée
-
30
g apricot liqueur
lub 30 g apricot nectar - tropical fruit, to serve (e.g. mango, banana, pineapple, starfruit, kiwi, dragon fruit, papaya)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 214 mg
Alternatywne przepisy
Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
3h 10 min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1h
Golden Fruit Smoothie
10 min
Butter Board
10 min
Orange Peel Marmalade
5 Std. 30 Min
Cucumber Lime Sorbet
8 Std. 10 Min
Chocolate Eggs
2h 15 min
Furikake
5 Min
Boba Tea (Bubble Tea)
1h
Beer batter fish
40 Min
Black Bean Houmous with Maize Chips
1h 15min
Tomatillo Salsa
20 min