Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 210 g bread flour, plus extra to dust
- 2 eggs, large
- 4 egg yolks, from large eggs
- 30 g sugar
- 1 ½ tsp glucose syrup (see Tip)
- 1 tsp dried instant yeast
- 15 g whole milk
- ½ tsp salt
- 90 g butter, unsalted, diced, chilled, plus extra to grease
- 1 egg yolk, from a large egg, whisked
Fondue
-
85
g Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 85 g milk chocolate 40%, high quality chunks or chips -
30
g Valrhona chocolate, Manjari 64% dark chocolate (see Tip)
lub 30 g dark chocolate 64%, high quality chunks or pieces - 115 g whipping cream
- 60 g passion fruit purée
-
30
g apricot liqueur
lub 30 g apricot nectar - tropical fruit, to serve (e.g. mango, banana, pineapple, starfruit, kiwi, dragon fruit, papaya)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2230 kJ / 533 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 15 g
- Sód
- 214 mg
Alternatywne przepisy
Béchamel Sauce
15min
Classic Quiche Lorraine
2 Std. 45 Min
Salmon Tartare
10min
Quick Fruit Sorbet
10min
Lemon Sorbet
8 Std. 30 Min
Chicken Stock Paste
45min
Thai-style prawn broth, Spicy apples
1h 15 min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Boiled Egg Mode
20min
Berry Mousse
4 Std. 50 Min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Meat and Vegetables with Rice
15min