Quiche de espinacas con tocino

Quiche de espinacas con tocino

3.5 47 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
1 receta completa

Składniki

Masa de tarta
  • 200 g de harina de trigo
  • 80 g de aceite de oliva extra virgen
  • 60 g de agua
  • ½ cdita de sal
  • harina de trigo para enharinar
Espinacas salteadas
  • 1 diente de ajo pelado
  • 30 g de aceite vegetal
  • 450 g de espinaca fresca
  • ½ cdita de sal o al gusto
  • ½ cdita de pimienta negra molida o al gusto
  • aceite de oliva extra virgen para engrasar
Crema de coco
  • 200 g de crema de coco
  • 2 huevos
  • 1 cdita de nuez moscada en polvo
  • ½ cdita de sal
Montaje
  • 70 g de cubos de tocino

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 receta completa

Sód 2.8 mg
Białko 54 g
Kalorie 10200 kJ / 2438 kcal
Tłuszcz 184 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 28 g
Węglowodany 187 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...