Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2200 克 水
- 2 茶匙 盐 ,根据个人口味调节
- 50 克 料酒
- 6 片 姜
- 800 克 鸭 ,切成5×5厘米块,焯水备用
- 3 瓣 蒜头
- 10 克 麻油
- 25 克 油
- 75 克 蚝油
- 35 克 生抽
- 5 克 糖
- 160 克 粉丝 ,温水中泡软沥干切段
- 150 克 新鲜的虾 ,开背去虾线
- 200 克 蛤蜊
- 50 克 金针菇
- 200 克 娃娃菜 ,切条
- 1 片 香叶
- 1 颗 八角
- 1 小块 桂皮
- 700 克 猪蹄 ,切4×4厘米块,焯水备用
- 20 克 老抽
- 40 克 冰糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4000.3 kJ / 957 kcal
- Białko
- 54.8 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 57.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3001.2 mg