Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
菲力牛排
- 1 條 菲力牛排 ,約900克,修除油脂及邊肉後約800克
- 少許 鹽 ,依個人口味調整
- 少許 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
- 少許 橄欖油
- 少許 黃芥末醬 ,依個人口味調整
- 少許 海鹽 ,依個人口味調整
- 少許 黑胡椒粗粒 ,依個人口味調整
蘑菇糊
- 250 克 蘑菇 ,洗淨,去除蒂頭
- 5 克 橄欖油
- 2 枝 新鮮百里香 ,取葉
- 2 小撮 鹽
- 2 小撮 黑胡椒粉
組合
- 8 片 帕瑪火腿
- 2 顆 蛋黃
- 6 - 8 片 酥皮
紅酒醬汁
- 10 克 紅蔥頭
- ¼ 茶匙 黑胡椒粗粒
- 5 - 6 枝 新鮮百里香
- 1 片 乾燥月桂葉
- 150 克 紅酒
-
10
克 紅糖
lub 10 克 二砂糖 - 100 克 牛肉高湯
- 40 克 無鹽奶油
烘烤
- 1 顆 蛋黃
- 少許 粗海鹽
- Wartości odżywcze
- na 1 整份食譜
- Kalorie
- 10307.5 kJ / 2465.6 kcal
- Białko
- 198.2 g
- Węglowodany
- 61.3 g
- Tłuszcz
- 150.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1008.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 927.9 mg