Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g manteiga
- 10 g azeite
- 500 g endívias cortadas em pedaços
- 20 g vinagre balsâmico branco
- 10 g água
- 2 pitadas de sal
- 2 pitadas de pimenta
- 2 folhas de massa folhada (ver dica)
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 120 g queijo Gorgonzola cortado em pedaços (20 g cada aprox.)
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2815 kJ / 678 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 591.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batata frita crocante (Kartoffelstroh) - TM6
Brak ocen
Massa com abóbora e couve kale
45 Min
Gratinado de funcho vegan
1 Std. 25 Min
Gaspacho de tomate e alperce
1 Std. 15 Min
Quiche de beterraba
1h 30min
Strogonoff de palmito e cogumelos com puré de pastinaca e alho-francês
1 Std. 15 Min
Beringela assada com queijo de cabra - TM5
40min
Bolinhos de espinafres em molho de tomate
1h
Penne com beringela no forno
50min
Salada de brócolos, pimento e pinhão
10 min
Folhado de ervilhas e batata-doce
50min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1h