
Urządzenia i Akcesoria
聖誕蛋糕
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 517 godz. 45 min
36 片
Składniki
蛋糕體
-
糖漬紅櫻桃 (雞尾酒用)100 克
-
綜合糖漬果皮100 克
-
黑醋栗225 克
-
葡萄乾225 克
-
淡黃無籽葡萄乾225 克
-
白蘭地100 克
-
滾水 (95-100°C)100 克
-
即溶咖啡粉1 茶匙
-
柳橙 ,只取皮屑1 顆
-
黑糖225 克
-
無鹽奶油 ,室溫軟化,多備一點塗抹用225 克
-
蛋 (大型)4 顆
-
黑糖蜜20 克
-
中筋麵粉225 克
-
混合香料1 茶匙
-
杏仁片60 克
裝飾
-
冰糖粉 ,灑粉用
-
杏仁糖膏500 克
-
杏桃果醬 ,事先與1茶匙開水混合調勻備用2 大匙
-
翻糖糖衣500 克
-
食用色素 (綠色)
Wartości odżywcze na 1 片
Kalorie
307 kcal /
1292 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
9 g
Węglowodany
50 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
38 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

鈴聲響叮噹
20 Przepisów
Tajwan
Tajwan