Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
蛋糕體
- 100 克 糖漬紅櫻桃 (雞尾酒用)
- 100 克 綜合糖漬果皮
- 225 克 黑醋栗
- 225 克 葡萄乾
- 225 克 淡黃無籽葡萄乾
- 100 克 白蘭地
- 100 克 滾水 (95-100°C)
- 1 茶匙 即溶咖啡粉
- 1 顆 柳橙 ,只取皮屑
- 225 克 黑糖
- 225 克 無鹽奶油 ,室溫軟化,多備一點塗抹用
- 4 顆 蛋 (大型)
- 20 克 黑糖蜜
- 225 克 中筋麵粉
- 1 茶匙 混合香料
- 60 克 杏仁片
裝飾
- 冰糖粉 ,灑粉用
- 500 克 杏仁糖膏
- 2 大匙 杏桃果醬 ,事先與1茶匙開水混合調勻備用
- 500 克 翻糖糖衣
- 食用色素 (綠色)
- Wartości odżywcze
- na 1 片
- Kalorie
- 1292 kJ / 307 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 38 mg