Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
麵皮
- 1 茶匙 油, 多備一些刷油用
- 250 克 水
- 1 茶匙 乾酵母粉
- 1 大匙 糖
- 500 克 中筋麵粉
- 1 茶匙 鹽
內餡
- 4 根 蔥, 切段(約3公分)
- 400 克 豬絞肉
- 2 大匙 醬油
- ½ 茶匙 米酒
- ½ 茶匙 鹽
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- 10 克 糖
- 1 小撮 五香粉
- 2 大匙 香油
組合
- 500 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 塊
- Kalorie
- 889 kJ / 212 kcal
- Białko
- 8.111 g
- Węglowodany
- 35.068 g
- Tłuszcz
- 4.044 g
- Błonnik
- 1.369 g