Svepparisotto

Svepparisotto

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 skammtar

Składniki

  • parmesan ostur í bitum (2 cm)
    40 g
  • fersk steinselja í bitum
    20 g
  • ólífuolía
    20 g
  • laukur skorinn í fernt
    60 g
    60 g skallotlaukur, skorinn í hálft
  • ferskir sveppir
    300 g
  • hvítvín, þurrt
    200 g
  • risotto grjón (arborio)
    250 g
  • sjóðandi vatn
    450 g
  • grænmetiskraftur, teningur
    1
    1 tsk grænmetiskraftur
  • sjávarsalt
    ½ tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • vatn heitt
    60 g
  • ósaltað smjör
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 10 g
Kalorie 1546 kJ / 370 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie