Nípu- og kasjúhnetupaté (vegan)

Nípu- og kasjúhnetupaté (vegan)

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
6 skammtar

Składniki

  • nípur afhýddar, skornar í tvennt langsum
    300 g
  • hvítlauksrif ekki afhýða
    6
  • sólblómaolía
    1 msk
  • steinselja, fersk
    5 g
  • salvíulauf, fersk
    5 g
  • kjúklingabaunir, í dós síið vökvann frá og skolið (1 x 400 g dós)
    240 g
  • kastaníuhnetur (eldaðar, afhýddar)
    75 g
  • vegan rjómaostur
    80 g
  • kókosjógúrt vegan
    80 g
  • malað cumin
    ½ tsk
  • sítrónusafi eftir smekk
    1 - 2 tsk
  • sjávarsalt eftir smekk
  • svartur pipar eftir smekk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 126 mg
Białko 4 g
Kalorie 677 kJ / 162 kcal
Tłuszcz 9 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie