Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 190 gramů žitného zrní
- 190 gramů pšeničného zrna
- 130 gramů cukrového sirupu
- 500 gramů podmáslí
- 60 gramů droždí
- 2 čajové lžičky soli
- 250 gramů hladké mouky
- 70 gramů lněných semínek
- 70 gramů sezamových semínek
- 50 gramů slunečnicových semínek
- 100 gramů celých lískových ořechů
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 1352 kJ / 323 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Venkovský chléb (Pain de campagne)
4h
Zeleninová bábovka
1 godz. 45 min
Žitné placky
2 godz. 10 min
Francouzský chléb s vlašskými ořechy
2 godz. 10 min
Rustikální chléb
2h
Celozrnný horský chléb
1 godz. 30 min
Jogurtové bulky se sezamem
1 godz. 30 min
Žitný chléb
3 Std. 50 Min
Bílé pečivo
1h
Špaldovo-pohankový chléb
1 godz. 30 min
Pivní chléb
3h 40min
Žitný vícezrnný chléb
1h 15min