Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů sušených hub
- 900 gramů vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 300 gramů brambor, na čtvrtky, typu C
- 280 gramů cibule, napůl
- 20 gramů oleje
- 1 vejce
- 1 čajová lžička soli
- 1 špetka pepře, mletého
- 130 gramů hrubé mouky
- 110 gramů krupice, dětské
- 1 balíček kypřicího prášku do pečiva
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1266 kJ / 302 kcal
- Białko
- 9.84 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 6.34 g
- Błonnik
- 10.66 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terina z vepřového a kuřecího mletého a z kachních foie gras s chutney z portského vína
Nessuna valutazione
Jahodový koláč
13h 55 min.
Okurkovo-šunkové palačinky
1h 10min
Kulebjaka - piroh se zelím a houbami
2u. 40min
Bulgurovo-špenátové placky s vejci a rajčatovým čatní
1h 10min
Hrášková kaše
13min
Koláč s mascarpone (bez cukru)
4h 30 min
Broskvový dort
12 godz. 35 min
Letní ovocný dort
12 godz. 35 min
Pizza Quattro stagioni
1h 30min
Koláč s pudingem a meruňkami
1h 15 min
Bramborové knedlíky se špenátem
1h 40min