Laugenbrötchen
TM6 TM5

Laugenbrötchen

4.6 (1.2K ocen)

Składniki

Hefeteig

  • 300 g Wasser
  • 1 Würfel Hefe (40 g)
  • 500 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
  • 2 TL Salz

Fertigstellung

  • 1000 g Wasser
  • 40 g Natron
  • 1 EL grobes Salz zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
751 kJ / 179 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
1 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy