Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g unsalted butter, to grease
- 8 eggs, large, room temperature
- water, boiling, for bain-marie
- 340 g cream cheese, room temperature, in pieces
- 115 g unsalted butter, room temperature, in pieces
- 115 g whole milk
- 2 ¼ tsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- 115 g cake and pastry flour
- 30 g cornstarch
- 225 g sugar
- ½ tsp cream of tartar
- berries, mixed, fresh, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1439 kJ / 344 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 205 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sable choux with lime ganache
26 Std.
Mixed Paella (Hestan Cue™) Metric
40min
Antonio Bachour: Passion Fruit Fondue with Brioche and Tropical Fruit
4h 30min
Boules d'amour (Coconut Snowballs) Metric
1 Std.
Choux pastry
2h
Hawaiian Pizza with Stuffed Cheese Crust (Ben) Metric
2h 10min
Corn Cake with Eggnog Sauce (Anna) Metric
1 Std. 20 Min
Chocolate Rolls (Anna)
2 Std. 30 Min
Heat-Treated Eggs
20 Min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Choux pastry
2h
Bread Pudding
50min