Gufubökuð súkkulaðikaka með þeyttum rjóma

Gufubökuð súkkulaðikaka með þeyttum rjóma

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 skammtar

Składniki

Súkkulaðikaka
  • egg aðskilin
    4
  • sykur
    100 g
  • dökkt súkkulaði minnst 50%, skorið í bita (2 cm)
    125 g
  • smjör, saltað eða ósaltað skorið í bita, auk viðbótar til að smyrja
  • hveiti
    100 g
  • lyftiduft
    1 tsk
  • vatn
    600 g
Þeyttur rjómi og súkkulaðikrem
  • rjómi (36% feitur)
    315 g
  • dökkt súkkulaði minnst 50%, í bitum (2 cm)
    80 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 10 g
Kalorie 2863 kJ / 684 kcal
Tłuszcz 51 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie