Rauðrófu-, epla-, quinoa- og geitaostssalat

Rauðrófu-, epla-, quinoa- og geitaostssalat

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
8 skammtar

Składniki

  • quinoa skolað
    200 g
  • vatn
    400 g
  • epli (allar tegundir) afhýdd, kjarnhreinsuð, skorin í fernt (u.þ.b. 170 g)
    2
  • valhnetukjarnar
    100 g
  • hvítlauksrif
    2
  • extra virgin ólífuolía
    80 g
  • eplaedik
    60 g
  • hunang
    2 msk
  • Dijon sinnep
    1 msk
  • sjávarsalt
    1 tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • grænkál stilkar fjarlægðir
    200 g
  • geitaostur mulinn
    120 g
  • soðin rauðrófa skorin í teninga (1 cm)
    100 g
  • þurrkuð trönuber
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 10.4 g
Kalorie 1577 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 24.5 g
Węglowodany 26.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie