Wersje kompatybilne
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts (Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Pastry Dough
- 340 g all purpose white flour, plus extra to dust
- 140 g icing sugar
- 50 g almond flour
- 20 g cocoa powder, unsweetened, Dutch-processed
- ⅛ tsp salt
- 170 g butter, unsalted, diced, chilled
- 2 eggs, large
Milk Chocolate Ganache
-
270
g Valrhona chocolate discs, Jivara milk chocolate 40% (see Tip)
lub 270 g milk chocolate 40%, high quality chips or chunks - 185 g whipping cream
- 15 g glucose syrup (see Tip)
Assembly
- 450 g fresh raspberries
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 62 mg
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10 min.
Risotto with Parmesan cheese
30min
Cheese Blintz Soufflé
1 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts (Metric)
3h 45min
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts
6 Std. 10 Min
Japanese Souffle Pancakes (Metric)
40min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Chocolate dragée cookies
50min
Crème Pâtissière
15min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1h 30min
Choux pastry
2h
Traditional crème brûlée
25h