Japanese Souffle Pancakes

Japanese Souffle Pancakes

3.6 35 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
8 pieces

Składniki

  • large eggs
    4
  • cream of tartar
    ¼ tsp
  • sugar
    3 tbsp
  • cake flour sifted
    3 oz
    3 oz all-purpose flour, sifted
  • whole milk
    2 oz
  • baking powder
    2 tsp
  • vanilla extract
    1 tsp
  • mayonnaise
    1 tbsp
    1 tbsp Japanese mayonnaise
  • non-stick spray oil
  • water divided, to cook
    4 tbsp
  • maple syrup to serve
  • unsalted butter to serve
  • fresh berries to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 111 kcal / 464 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 141 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...