![Gefüllte Seelen Gefüllte Seelen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E34344FB-E171-4FC9-B6F1-27B213B34184/Derivates/689FA13E-6314-4291-ACA6-C7361F14F02A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Kräutersalz (10 g)
- 10 Bratwürste, geräuchert (ca. 7 cm lang, Ø ca. 1,5 cm)
- Kümmel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laugen-Schinken-Hörnchen
2h 15min
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Salzstangen
2 Std.
Speck-Zwiebel-Stangen
1h 20 min.
Laugenbrötchen
2 Std.
Kleiner Laugenkranz
2 Std. 10 Min
Bacon-Spieße
1 godz. 30 min
Dinnete
2 Std.
Schwäbische Flachswickel
45min
Hot-Dog-Faltenbrot
1h 35 min.
Puddingschnecken
2 Std.
Allgäuer Seelen
1h 20 min.