Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 克 猪肉肉糜
- 1 颗 蛋
- 1180 克 水
- ¼ 茶匙 糖
- 2 根 葱 ,切碎
- 15 克 生抽
- ½ 茶匙 盐
- 5 克 麻油
- 10 克 油
- 200 克 虾仁 ,切0.5×0.5丁
- 2 瓣 蒜头
- 25 克 料酒
- 170 克 带子 ,切0.5×0.5丁
- 170 克 鱿鱼 ,切0.5×0.5丁
- 1 茶匙 盐 ,根据个人口味调节
- 180 克 牛里脊 ,切薄片
- 10 克 玉米淀粉
- 1 小撮 白胡椒粉
- 1 小撮 盐
- 200 克 黄瓜 ,切片
- 2 汤匙 淀粉
- 8 汤匙 水
- ½ 块 嫩豆腐 ,切1×1厘米丁,焯水备用
- 4 根 香菜 ,切碎
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2019 kJ / 483 kcal
- Białko
- 58.8 g
- Węglowodany
- 17.1 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1809.4 mg