Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 猪肋排
- 200 克 菜心
- 1 汤匙 玉米淀粉 (约10克)
- 2 小撮 盐 (约2克)
- 10 克 蚝油
- 10 克 花生酱
- 10 克 料酒
- 2 小撮 糖 (约2克)
- 4 瓣 蒜头 ,切片
- 1 片 姜 ,切丝
- 30 克 豆豉
- 15 克 油
- 1200 克 水 ,蒸煮用
- 100 克 米
- 3 颗 泡椒
- 2 汤匙 黄灯笼辣椒酱
- 500 克 水
- 30 克 白醋
- 1 小撮 糖
- 1 小撮 盐
- 120 克 金针菇 ,切去根部,切段
- 200 克 莴笋 ,去皮切滚刀块
- 200 克 肥牛片 ,焯水备用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2129.8 kJ / 509.5 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1067.4 mg