Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 鸡爪 ,一切二,切除指甲
- 5 个 小鲍鱼 ,宰杀去壳、洗净
- 1 片 姜
- 1 汤匙 料酒
- 2 颗 鸡蛋(约53-63克)
- 1500 克 水
- 1 支 秋葵 ,切段
- 300 克 小黄鱼 ,去除内脏清洗干洗
- ¼ 茶匙 盐
- 1 小撮 白胡椒粉
- 2 茶匙 料酒
- 400 克 糙米 ,提前浸泡2小时
- 60 克 雪菜 ,切末
- 30 克 笋 ,切丝
- 2 支 葱 ,切段
- 1 个 八角
- 1 片 干月桂叶
- 1 小块 桂皮
- 20 克 油
- 1 瓣 蒜头
- 25 克 生抽
- 30 克 老抽
- 40 克 冰糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3013.8 kJ / 721 kcal
- Białko
- 41.4 g
- Węglowodany
- 93.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1162.2 mg