
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz whole milk
- ½ oz sugar
-
1
packet/envelope active dry yeast
lub 2 ¼ tsp active dry yeast - 15 oz all-purpose flour plus extra to dust
- 4 oz sourdough starter discard (unfed)
- 2 oz unsalted butter diced, room temperature, plus extra to grease
- 2 tsp salt
- semolina to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 198 kcal / 828 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 397 mg