
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 oz water
- 1 oz sugar
-
1
packet/envelope active dry yeast
lub 2 ¼ tsp active dry yeast - 16 oz all-purpose flour
- 4 ½ oz sourdough starter discard (unfed)
- 1 large egg
- 2 ½ oz unsalted butter diced, room temperature, plus extra to grease
- ½ tsp salt to taste
Filling
- 3 oz sugar
- 2 tsp all-purpose flour plus extra to dust
- 1 tbsp ground cinnamon
- 1 large egg whisked
- 4 oz raisins
- unsalted butter melted, to brush (opcjonalnie)
- confectioners sugar to sprinkle (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 284 kcal / 1188 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 51 g
- Błonnik
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 112 mg