
Urządzenia i Akcesoria
Sourdough Starter Discard Cinnamon Raisin Bread
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 5 min
12 slices
Składniki
-
water6 oz
-
sugar1 oz
-
active dry yeast1 packet/envelope
-
all-purpose flour16 oz
-
sourdough starter discard (unfed)4 ½ oz
-
large egg1
-
unsalted butter diced, room temperature, plus extra to grease2 ½ oz
-
salt to taste½ tsp
Filling
-
sugar3 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust2 tsp
-
ground cinnamon1 tbsp
-
large egg whisked1
-
raisins4 oz
-
unsalted butter (opcjonalnie) melted, to brush
-
confectioners sugar (opcjonalnie) to sprinkle
Wartości odżywcze na 1 slice
Kalorie
284 kcal /
1188 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
112 mg