Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 8 ½ oz water
-
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 1 packet/envelope active dry yeast - 11 oz sourdough starter (apple wheat starter), (see Tip)
-
17
oz semolina, durum wheat, plus extra to dust (approx. 1-2 oz)
lub 17 oz bread flour, plus extra to dust (approx. 1-2 oz) - 2 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 9858 kJ / 2356 kcal
- Białko
- 63 g
- Węglowodany
- 386 g
- Tłuszcz
- 63 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 4841 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sourdough Baguettes
15u.
Sourdough Bread with Olives
5h 20 min.
Dehydrating and Reactivating Sourdough Starter
120hod. 5min
Rustic Sourdough Bread
28h 10min
White Bread
6 Std.
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Apple Wheat Starter
72 godz. 20 min
Sourdough Bread with Olives
5h 20 min.
Sourdough Starter Discard Focaccia
2h 55min
Sourdough Starter Discard Biscuits
50min
Sourdough Ciabatta
9h 25 min
Simple Mixing Bread
3h 20min