Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 oz olive oil, plus extra to grease
- 15 oz bread flour
- 2 ½ oz whole wheat flour
- 9 oz warm water (100°F-110°F)
- ½ oz sugar
-
2 ¼
tsp rapid rise yeast
lub 1 packet/envelope rapid rise yeast - 2 tsp salt
Filling
- 2 oz sugar
- 1 lemon, thin peel only, no pith
- 8 oz mascarpone
- 1 tbsp freshly squeezed lemon juice
- 1 oz salted butter, room temperature, divided
- 2 tbsp turbinado sugar, divided
- 12 oz fresh blueberries, divided
- Wartości odżywcze
- na 1 pieces
- Kalorie
- 7544 kJ / 1803 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 260 g
- Tłuszcz
- 70 g
- Błonnik
- 15 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 godz. 20 min
Pizza Dough
1h
Apple Pancakes
2h
Chocolate Pecan Pie
1h 10min
Pizza Dough (TM5 Metric)
1h
Chocolate Lava Cake
45min
Spitzbuben (Jam Cookies)
1h
Gerbeaud Cakes
1h 20min
Ham and Cheese Biscuits
35min
Focaccia with Rosemary and Honey
1h 10min
Cinnamon and Date Twist
50 Min
Margherita Pizza
2h 10min