Blueberry and Lemon Mascarpone Dessert Pizza

Blueberry and Lemon Mascarpone Dessert Pizza

4.2 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
2 pieces

Składniki

Dough
  • olive oil plus extra to grease
    1 oz
  • bread flour
    15 oz
  • whole wheat flour
    2 ½ oz
  • warm water (100°F-110°F)
    9 oz
  • sugar
    ½ oz
  • rapid rise yeast
    2 ¼ tsp
    1 packet/envelope rapid rise yeast
  • salt
    2 tsp
Filling
  • sugar
    2 oz
  • lemon thin peel only, no pith
    1
  • mascarpone
    8 oz
  • freshly squeezed lemon juice
    1 tbsp
  • salted butter room temperature, divided
    1 oz
  • turbinado sugar divided
    2 tbsp
  • fresh blueberries divided
    12 oz

Wartości odżywcze na 1 pieces

Kalorie 1803 kcal / 7544 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 70 g
Węglowodany 260 g
Błonnik 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...