![Choripanes con salsa pebre Choripanes con salsa pebre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d16291cc8f5b25172f60f4412ad22ce1/Derivates/9cfc06642953e375740147f44fcf0a3cf1d5901d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 180 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de azúcar
Masa de pan
- 50 g de aceite de oliva (y algo más para trabajar la masa)
- 310 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 430 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 10 g de sal
Chorizos criollos a la brasa
- 12 chorizos criollos
Salsa pebre
- 100 g de aceite de oliva
- 1 - 2 dientes de ajo
- 15 - 20 g de cilantro fresco
- 100 g de cebolla roja en cuartos
- 2 tomates de ensalada (sin piel ni semillas) en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 1 chile fresco (sin pedúnculo ni semillas) en trozos
- 25 - 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1401 kJ / 335 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 579.7 mg
Alternatywne przepisy
Pebre
20 Min
Pie de limón
3 Std. 15 Min
Cóctel pisco sour
10 Min
Empanadas chilenas (empanadas de pino)
6 Std. 50 Min
Pastelera de choclo
1h
Causa limeña de atún
1sa 20 dk
Sopapilla
1sa 10 dk
Pisco sour
10 Min
Ají de gallina
1h 15min
Calzones rotos
35 Min
Porotos granados con mazamorra
1h 15min
Sopaipillas chilenas
45min