![Choripanes con salsa pebre Choripanes con salsa pebre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/d16291cc8f5b25172f60f4412ad22ce1/Derivates/9cfc06642953e375740147f44fcf0a3cf1d5901d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Esponja
- 100 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 180 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de azúcar
Masa de pan
- 50 g de aceite de oliva (y algo más para trabajar la masa)
- 310 g de agua
- 15 g de levadura prensada fresca
- 430 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 10 g de sal
Chorizos criollos a la brasa
- 12 chorizos criollos
Salsa pebre
- 100 g de aceite de oliva
- 1 - 2 dientes de ajo
- 15 - 20 g de cilantro fresco
- 100 g de cebolla roja en cuartos
- 2 tomates de ensalada (sin piel ni semillas) en cuartos
- ½ cucharadita de sal
- 1 chile fresco (sin pedúnculo ni semillas) en trozos
- 25 - 30 g de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1401 kJ / 335 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 16.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 579.7 mg
Alternatywne przepisy
Cóctel pisco sour
10 Min
Pastelera de choclo
1 godz.
Empanadas chilenas (empanadas de pino)
6 Std. 50 Min
Chupe de locos
1h 20min
Charquicán con charqui
1 godz. 10 min
Pisco sour
10 Min
Pisco sour
10 Min
Porotos granados con mazamorra
1h 15 min
Ají de gallina
1h 15 min
Pasta de ave palta y ave pimentón
35 min
Pebre
20 Min
Sopaipillas chilenas
45 min