![Tronco del bosque encantado Tronco del bosque encantado](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/837c84a0-ec3b-4b93-9643-113c273a8a01/Derivates/dc03739c-0d11-409e-9cdf-016695f71ebe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue de chocolate
- 165 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ½ cdita de cremor tártaro
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
- 1 cda de fécula de maíz
- 1 cdita de cocoa en polvo
Mousse de chocolate
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de crema vegetal, tipo chantilly
- 20 g de azúcar
- 250 g de chocolate semi amargo
Decoraciones con chocolate temperado
- 200 g de chocolate amargo, en trozos o chispas
- 25 hojas verdes, lavadas y secas, (p. ej. de naranjo)
Montaje
- 200 g de praliné de avellanas, ver receta en Esenciale de DULCES BESOS CON THERMOMIX® por Paulina Abascal.
- azúcar glass, para decorar
- 50 g de frambuesas, frescas
- cocoa, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1705 kJ / 406 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Volcán de chocolate
20min
Magdalenas
1h 20min
Flan de queso crema
4h
Flan de cacao
4u. 45min
Gelatina de cajeta
4h
Garapiñados sorpresa
25 menit
Soufflé de huauzontle
50min
Natilla de mango
1 Std. 10 Min
Betún de queso crema
5 menit
Panqué con semillas de amapola
1j
Flan de queso manchego
3 Std.
Tortugas de tres chocolates
1j