![Magdalenas de almendra Magdalenas de almendra](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4CC1FB88-9A71-4582-B12A-6F4D0E5AC21B/Derivates/AC16C5DB-A5FA-40DA-B81E-451F0D73EDAE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de almendra molida
- 180 g de harina de repostería
- 1 sobre de polvo de hornear (15 g)
- 3 huevos
- 200 g de azúcar
- 100 g de aceite de girasol
- 1 yogur natural
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 755.4 kJ / 180 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Bizcocho de avellanas
1 godz.
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 godz. 15 min
Cookies de dátiles, café y nueces
50 min
Pastel de manzana con crujiente de nuez
1 godz. 30 min
Galletas de almendra con chocolate negro
1h 40min
Magdalenas de chocolate y dátiles
45 min
Magdalenas de manzana y dátiles (sin azúcar)
1 godz.
Magdalenas de grosellas y almendras
35 min
Medias lunas de vainilla y avellanas
2 Std. 15 Min
Magdalenas de zanahoria
30 min
Magdalenas de naranja
1 godz.
Magdalenas chocolate
1 godz.