红烧肉卤鹌鹑蛋
TM6 TM5

红烧肉卤鹌鹑蛋

4.6 (107 ocen)

Składniki

  • 250 克 鹌鹑蛋
  • 适量 水 ,淹没鹌鹑蛋即可
  • 25 克 油
  • 3 片 姜
  • 1 颗 八角
  • 1 片 香叶
  • 400 克 水
  • 450 克 带皮五花肉 ,切3×3厘米块,焯水备用
  • 40 克 糖
  • 30 克 生抽
  • 10 克 蚝油
  • 10 克 料酒
  • 15 克 老抽

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
3792.7 kJ / 907.3 kcal
Białko
37.6 g
Węglowodany
22.3 g
Tłuszcz
73.7 g
Tłuszcz nasycony
23.2 g
Błonnik
0.2 g
Sód
1454.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy