Menü bársonyos zöldséglevessel, mustárszószos csirkével és párolt zöldséggel

Menü bársonyos zöldséglevessel, mustárszószos csirkével és párolt zöldséggel

4.6 18 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 adag

Składniki

Bársonyos zöldségleves, csirke és párolt zöldség
  • hagyma félbe vágva
    80 - 100 g
  • fokhagyma gerezd (opcjonalnie)
    1
  • olívaolaj
    20 g
  • vegyes zöldség (pl. cukkíni, sárgarépa, spárga, paprika, brokkoli), szeletelve (0.5 cm)
    700 g
  • víz
    600 g
  • 2 ½ tk
  • burgonya szeletelve (0.5 cm)
    400 g
  • csirkemell filé, bőr nélkül csíkokra vágva (5 cm x 2 cm)
    500 g
    500 g pulykamell filé, bőr nélkül, csíkokra vágva (5 cm x 2 cm)
  • szójaszósz
    2 ek
  • bors, őrölt
    ½ tk
  • pirospaprika, édes (opcjonalnie)
    ½ tk
  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből) (opcjonalnie)
    20 g
    1 ek tejszín
Mustárszósz
  • krémsajt
    50 g
    50 g tejszín, min. 30% zsírtartalmú
  • mustár
    1 ek
  • ½ tk
  • feketebors, őrölt
    1 csipet
  • petrezselyem, friss csak a levelek
    3 - 4 ág
  • tojás sárgája (opcjonalnie)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 37 g
Kalorie 1745 kJ / 417 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 6.2 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie