Marhahúsos-sörös lepény

Marhahúsos-sörös lepény

5.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 adag

Składniki

Marhahúsos-sörös ragu
  • extraszűz olívaolaj
    40 g
  • marhahús, csont nélkül (ragunak), kockákra vágva (2 cm)
    600 g
  • 1 tk
  • bors, őrölt
    2 csipet
  • hagyma darabokra vágva
    150 g
  • kukorica keményítő
    15 g
  • víz
    250 g
  • póréhagyma szeletelve
    150 g
  • barna sör
    330 g
  • kakukkfű levél, friss
    1 tk
  • Worcestershire szósz
    1 ek
  • húsleves alap
    ½ tk
    ½ húsleveskocka (0,5 literhez)
A lepény és az összeállítás
  • búzaliszt
    150 g
  • vaj, sózott vagy sózatlan (tehéntejből) hideg, darabokra vágva
    65 g
  • tojás, közepes (53-63 g)
    1
  • ½ tk
  • tojás sárgája enyhén felverve, a tetejére
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 adag

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie