Urządzenia i Akcesoria
Würzfleisch (Ragout fin)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Gouda in Stücken200 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Schweineschnitzel in Stücken (siehe Tipp)700 g
-
Wasser1000 g
-
2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemachtFleischbrühe (für je 0,5 l)2 Würfel
-
Worcester-Sauce1 ½ EL
-
Lorbeerblatt, getrocknet1
-
Mehl80 g
-
Butter40 g
-
Zitronensaft25 g
-
Weißwein100 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Toastbrotscheibe4
-
Worcester-Sauce
-
Zitrone in Scheiben, zum Garnieren1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
55 g
Kalorie
2564 kJ /
612 kcal
Tłuszcz
28 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Ostalgie
5 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Eierschecke
6 godz. 30 min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 min
Schmorgurken
30 min
Tote Oma
50 min
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 godz. 30 min
Knusperflocken
2 godz. 30 min
Senfeier mit Kartoffeln
1 godz.
Böhmische Knödel
1 godz. 30 min
Senfeier
1 godz. 5 min
Sächsische Quarkkeulchen
3 godz.
DDR - Soljanka
1 godz.
Soljanka
45 min