Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 克 鸡脚 (凤爪) ,一切二,切除指甲
- 热水 ,汆烫用
- 80 克 罐装鲍鱼 (6-8粒装),洗净,开花刀
- 15 克 绍兴花雕酒
- 1 片 新鲜姜
- 1 个 八角
- 1 片 干月桂叶
- 1 小支 肉桂棒
- 20 克 食油
- 1 个 蒜瓣
- 25 克 酱青
- 30 克 黑酱油
- 100 克 水
- 40 克 冰糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2043.3 kJ / 488.3 kcal
- Białko
- 35.9 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 28.7 g
- Błonnik
- 0.1 g