Urządzenia i Akcesoria
Ostakaka (bökuð)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 7 godz. 20 min
12 sneiðar
Składniki
Botn
-
ósaltað smjör í bitum120 g
-
250 g kex, digestivekex (plain biscuit)250 g
-
púðursykur30 g
Filling
-
rjómaostur750 g
-
rjómi, minnst 30% feitur120 g
-
fínmalaður sykur220 g
-
1 tsk vanillu extraktvanillusykur, heimatilbúinn1 ½ tsk
-
egg3
-
eggjarauða1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sneið
Białko
16 g
Kalorie
3263 kJ /
780 kcal
Tłuszcz
53 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
59 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grunnuppskriftir
133 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Súkkulaðibitakökur
50 min
Smákökur
Brak ocen
Svampbotn
1 godz. 50 min
Ostakaka
5 godz. 30 min
Eplakaka
1 godz.
Rabarbara-, appelsínu og möndlukaka
Brak ocen
Súkkulaði-briochebollur
Brak ocen
Mjólkursúkkulaði- og bananakaka
Brak ocen
Mjúk döðlukaka með valhnetum
1 godz. 10 min
Döðlukaka með karamellu
Brak ocen
Karamellu-, döðlu og valhnetukaka
Brak ocen
Sítrónukaka
Brak ocen