Urządzenia i Akcesoria
Ostakaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 30 min
8 sneiðar
Składniki
-
kex (plain biscuit)200 g
-
ósaltað smjör við stofuhita80 g
-
vatn250 g
-
jell-o duft, sítrónubragð (fyrir 500 g vökva) (sjá ráð)90 g
-
rjómaostur400 g
-
rjómi (úr kúamjólk)200 g
-
sykur40 g
Sultutoppur
-
sulta (t.d. jarðarberja, hindberja, plómu)200 g
-
sítrónusafi2 msk
-
gelatínduft (5 g) (sjá ráð)1 - 2 tsk
-
vatn50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sneið
Białko
10 g
Kalorie
2351 kJ /
562 kcal
Tłuszcz
35 g
Błonnik
1.03 g
Węglowodany
52 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Grunnuppskriftir
133 Przepisy
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Súkkulaðibitakökur
50 min
Smákökur
Brak ocen
Svampbotn
1 godz. 50 min
Eplakaka
1 godz.
Rabarbara-, appelsínu og möndlukaka
Brak ocen
Súkkulaði-briochebollur
Brak ocen
Mjólkursúkkulaði- og bananakaka
Brak ocen
Mjúk döðlukaka með valhnetum
1 godz. 10 min
Döðlukaka með karamellu
Brak ocen
Karamellu-, döðlu og valhnetukaka
Brak ocen
Sítrónukaka
Brak ocen
Rauð flauelskaka
Brak ocen