Fylltar paprikur með hrísgrjónum og sósu

Fylltar paprikur með hrísgrjónum og sósu

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 skammtar

Składniki

Fylltar paprikur með hrísgrjónum
  • laukur skorinn í hálft
    70 g
  • hvítlauksrif (opcjonalnie)
    1
  • nautahakk
    300 g
  • hvítt brauð í bitum
    2 sneiðar
  • sinnep
    20 g
  • salt
    ½ tsk
  • paprika, möluð
    1 tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • egg
    1
  • paprika rauðar, grænar eða gular
    4
  • vatn
    1200 g
  • grænmetiskraftur, teningur
    2 tsk grænmetiskraftur
  • hrísgrjón, parboiled
    250 g
Sósa
  • smjör, saltað eða ósaltað í bitum
    40 g
  • hveiti
    40 g
  • hakkaðir tómatar í dós
    500 g
  • tómatpúrra
    50 g
  • salt
    ½ tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • sykur
    1 tsk
  • sítrónusafi
    1 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 28 g
Kalorie 2712 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie