Kjötbollur í sósu

Kjötbollur í sósu

4.4 7 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 skammtar

Składniki

Kjötbollur
  • brauð fresh or stale, cut in pieces
    40 g
  • mjólk
    80 g
  • steinselja, fersk leaves only
    6 - 12 stönglar
  • hvítlauksrif (opcjonalnie)
    1
  • nautahakk
    400 g
  • egg
    2
  • salt
    ½ tsk
  • svartur pipar
    1 hnífsoddur
  • matarolía for greasing
Sósa
  • hvítlauksrif
    1
  • laukur cut in halves
    50 - 80 g
  • extra virgin ólífuolía
    20 g
  • hakkaðir tómatar í dós
    600 g
  • salt
    1 tsk
  • svartur pipar
    1 hnífsoddur

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie