Beikonvafið kalkúnalæri með kartöflum

Beikonvafið kalkúnalæri með kartöflum

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 skammtur

Składniki

  • hvítlauksrif
    30 g
  • ferskt rósmarín
    5 stönglar
  • beikon, í sneiðum
    150 g
    150 g skinka, í sneiðum
  • kalkúnalæri með beini, skinnlaust
    800 g
    800 g kjúkligalæri með beini, skinnlaus
  • salt
    1 tsk
  • svartur pipar, nýmalaður
    3 hnífsoddur
  • extra virgin ólífuolía (2 msk)
    20 g
  • vatn
    1300 g
  • kartöflur skornar í bita (4 cm)
    600 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 51 g
Kalorie 2174 kJ / 520 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.1 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie