Urządzenia i Akcesoria
Carcaças
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 unidades
Składniki
-
água200 g
-
leite120 g
-
manteiga20 g
-
2 c. chá de fermento de padeiro seco, (8 g)fermento de padeiro fresco20 g
-
açúcar1 pitada de
-
farinha tipo 65 q.b. p/ polvilhar500 g
-
sal1 ½ c. chá de
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
298.3 mg
Białko
6 g
Kalorie
728.9 kJ /
174.2 kcal
Tłuszcz
2.5 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
31.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ABC Da Bimby®
175 Przepisów
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Merendas com massa de piza
1 godz. 10 min
Croissants
2 godz.
Massa de piza
1 godz.
Trança
2 godz. 20 min
Carcaças
1 godz. 50 min
Merendas
2 godz.
Pães de leite
25 min
Pão saloio
1 godz. 25 min
Pão de forma sem côdea
2 godz.
Baguetes com alho e orégãos
1 godz. 30 min
Pão com chouriço
1 godz. 30 min
Broa de milho
2 godz. 20 min