Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ovos
- 1 pitada de sal
- 150 g noz
- 250 g açúcar
- 180 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 5 g café solúvel
- 5 g cacau em pó
- 10 g licor de café
- 150 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 c. chá de fermento p/ bolos
- 750 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2174.4 kJ / 519.7 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 49.9 g
- Tłuszcz
- 33.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 109.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de amêndoa e alfarroba
1 Std. 10 Min
Bolo de alfarroba
50 Min
Bolo de avelã e café
40 Min
Bolo de abóbora
1 Std. 15 Min
Bolo de aveia e frutos secos
1 Std. 20 Min
Bolo rico da minha terra
1 Std.
Bolo rançoso de Pavia
1 Std. 30 Min
Bolo de pera e vinho do Porto
35 Min
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1 Std. 45 Min
Bolo da partilha
45 Min
Bolo de maçã reineta
1 Std. 30 Min
Bolo de maçã e noz
1h 5min