![Carne en su jugo Carne en su jugo](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/129DD4C0-3106-423F-B2E6-1FA31CC5A362/Derivates/902645DC-7DCE-4803-8FDA-A70EBAAD0A9F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g de cebolla
- 20 g de cilantro fresco, una rama para sazonar y un poco más para servir
- 1 chile chilhuacle seco, sin rabo
- 1 diente de ajo, pelado
- 30 g de aceite de oliva
- 450 g de carne de res para guisar, cortada en cubos medianos
- 1 cdita de sal fina
- 840 g de frijoles negros cocidos, de lata, con todo y su caldo
- 380 g de agua
- 160 g de puré de jitomate
- cebolla, picada para servir
- cilantro, picado para servir
- chicharrón, de cerdo, cortado en tozos para servir
- limones, cortados, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fetuccini con salsa Alfredo y camarones
1h
Frijoles charros
35 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Adobo con carne
50 Min
Camarones al ajillo
25 Min
Arroz al cilantro
35 Min
Puré de papas
50 Min
Pollo al cilantro
35 Min
Frijoles de la olla
2h
Pastel de carne
50 Min
Arroz primavera
40p
Bisteces a la mexicana
30min