Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 100 g amêndoa s/ pele
- 50 g amêndoa c/ pele
- 500 g figos secos
- 2 limões (casca, só a parte amarela)
- 80 g açúcar
- 10 g canela em pó
- 15 g erva-doce
-
50
g cacau em pó
lub 50 g chocolate em pó - 50 g aguardente
-
Azeite q.b. p/ untar
lub Óleo q.b. p/ untar
Cobertura
- 25 g água
- 100 g açúcar
- 50 g cacau em pó
- Amêndoa s/ pele q.b. p/ decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1126.5 kJ / 269.2 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 49.8 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 7.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de azeite da Beira Baixa
1 godz. 10 min
Pão doce de banana com passas sem glúten
Brak ocen
Queijo fresco com salmão e salsa
12h
Mousse de chocolate branco com aquafaba
3h
Pão de torresmo
1h 35 min.
Sorvete de banana com chocolate
4h 10min
Bolo-rei
3h 15min
Sorbet e espuma de frutas
10min
Mousse de frutas vermelhas
4h 50min
Bolo de iogurte
1h 40min
Xarém do caldo da caldeirada
30 min
Bolo de São Martinho
1 godz. 20 min