Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Schokoladenkuchen
- 4 Eier, getrennt
- 100 g Zucker
- 125 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken (2 cm)
- 125 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 100 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Backpulver (5 g)
- 600 g Wasser
Schlagsahne und Schokoladen-Ganache
- 315 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt, gekühlt
- 80 g Zartbitter-Schokolade (50% Kakao), in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2863 kJ / 684 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Butterkekse
50 menit
Kirschtorte Schwarzwälder Art
1j 30 menit
Zitronenkuchen
2j
Schokoladenkuchen mit flüssigem Kern
45 Min
Lasagne Bolognese
2j 30 menit
Schokokuchen
1j
Schokoladentorte
2h 15 min
Schokoladen-Meringue-Türmchen mit Himbeeren
50 menit
Kinderleichte Erdbeertorte
4h 20 min
Marmorkuchen (glutenfrei)
1h 10 min
Schoko-Kokos-Torte
3h 10min
Buttercreme
5 min