Pastéis de massa tenra

Pastéis de massa tenra

4.6 31 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
30 unidades

Składniki

Recheio
  • manteiga
    30 g
  • azeite
    20 g
  • cebola
    150 g
  • cenoura
    100 g
  • carne de vaca p/ estufar cortada em cubos
    300 g
  • molho de soja
    10 g
  • vinho branco
    20 g
  • caldo de carne caseiro
    ½ c. chá de
    ½ cubo de caldo de carne
  • sal
    ½ c. chá de
  • leite
    100 g
  • farinha
    40 g
Massa tenra
  • manteiga
    50 g
  • banha
    20 g
  • água
    100 g
  • farinha tipo 65 mais q.b. p/ polvilhar
    270 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • Óleo q.b. p/ fritar

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 191 kcal / 800 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 9 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...