Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 30 g manteiga
- 20 g azeite
- 150 g cebola
- 100 g cenoura
- 300 g carne de vaca p/ estufar cortada em cubos
- 10 g molho de soja
- 20 g vinho branco
-
½
c. chá de caldo de carne caseiro
lub ½ cubo de caldo de carne - ½ c. chá de sal
- 100 g leite
- 40 g farinha
Massa tenra
- 50 g manteiga
- 20 g banha
- 100 g água
- 270 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ c. chá de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 800 kJ / 191 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rissóis de camarão
1j 30 menit
Empada de galinha
2 Std.
Croquetes
3j
Empadas de carne de porco
2 Std. 5 Min
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1 Std. 40 Min
Pastéis de bacalhau
45 Min
Pastéis de massa tenra de alheira
35 Min
Empadas de Castelo Branco
1 Std. 40 Min
Empada de caça
48 godz.
Empadas de camarão
50 Min
Empadas de frango e cogumelos
1j 30 menit
Pastéis recheados com carne
2h 15 min