酸辣海鮮蓋飯
TM5 TM6

酸辣海鮮蓋飯

4.5 (4 oceny)

Składniki

酸辣海鮮

  • 15 克 油
  • 100 克 洋蔥 ,切絲
    lub 100 克 紫洋蔥 ,切絲
  • 10 克 紅蔥頭 ,切片
  • 150 克 草蝦仁 ,去腸泥,開背
  • 150 克 花枝 ,切圈
  • 25 克 冬蔭公湯醬
  • 70 克 蘑菇 ,切塊(一開四)
  • 1 大匙 魚露
  • ½ 茶匙 糖

煮白米飯

  • 1200 克 水
  • 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2604.1 kJ / 623 kcal
Białko
37.5 g
Węglowodany
90.9 g
Tłuszcz
11.8 g
Tłuszcz nasycony
361.2 g
Błonnik
3.1 g
Sód
1785.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy