Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
酸辣海鮮
- 15 克 油
-
100
克 洋蔥 ,切絲
lub 100 克 紫洋蔥 ,切絲 - 10 克 紅蔥頭 ,切片
- 150 克 草蝦仁 ,去腸泥,開背
- 150 克 花枝 ,切圈
- 25 克 冬蔭公湯醬
- 70 克 蘑菇 ,切塊(一開四)
- 1 大匙 魚露
- ½ 茶匙 糖
煮白米飯
- 1200 克 水
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2604.1 kJ / 623 kcal
- Białko
- 37.5 g
- Węglowodany
- 90.9 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 361.2 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 1785.8 mg