Mousse z červeného ovoce

Mousse z červeného ovoce

4.9 16 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcí

Składniki

  • 5 plátků želatiny (2 gramy na 1 plátek)
  • 50 gramů vody plus extra pro namočení želatiny
  • 300 gramů červeného ovoce, čerstvého (např. jahody, maliny)
    300 gramů lesní směsi, mražené
  • 200 gramů cukru krupice
  • 250 gramů tvarohu
    250 gramů sýru ricotta
  • 250 gramů smetany, min. 30 % tuku chlazené
  • mátové listy na ozdobu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porce

Białko 7 g
Kalorie 1432 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1.7 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...